Нездоля Александр Иванович
Главная » 2011 » Октябрь » 29 » Спецслужби і влада України
20:44
Спецслужби і влада України
28 жовтня 2011 року в центральній районній бібліотеці для дорослих відбулася презентація книги Олександра Нездолі «СпеЦслужби і влада України».

Автор книги народився в Мар'їнці. Тож на презентації були присутні його земляки, шкільні друзі. Зворушливо звучали слова проте, що він з гордістю і теплотою відноситься до своїх земляків - простих трударів, які в наш нелегкий час добувають вугілля, виплавляють метал, вирощують хліб.

Доля генерал-майора української держбезпеки Олександра Нездолі цілком могла б стати сюжетом для детективного або пригодницького роману. Настільки цікавим є життєвий шлях людини, яка пройшла в органах держбезпеки всі сходинки з нуЛя ~ від лейтенанта до генерала. Почав з охорони держкордону в Таджикистані, працював журналістом, очолював штаб спецназу КДБ України під час війни в Афганістані, займався оперативною роботою в розвідці, активно працював над створенням Служби безпеки України. І навіть працював заступником міністра промисловості, далі - помічником Прем'єр-міністра.

Генерал-майор СБУ Олександр Нездоля добре відомий українському і зарубіжному читачеві як автор цікавих книг про діяльність спецслужб та проблеми демократії. Нова книга О.Нездолі «Спецслужби і влаДа України» не є простим викладом маловідомих фактів та подій. Це глибокий аналіз минулого й сьогодення нашої країни, це спроба зазирнути у майбутнє. В книзі є оригінальні відповіді на глобальні питання: «Чому насправді рухнув СРСР?», «У чому головні проблеми нинішньої тяжкої ситуації в Україні?», «Що очікує країну у близькому майбутньому, і як це майбутнє зробити привабливим та щасливим», а також на інші не менш актуальні запитання.
Він відкрив специфіку роботи органів Держбезпеки, розвідки й контррозвідки, дозволив заглянути в глибини, образно кажучи, нижче ватерлінії айсберга силових структур. Це цікаво й доступно для пізнання. Сам автор сказав про цю книгу, що він відкрив двері в пекло і побачив там репетицію апокаліпсису від вакханалії влади на землі. Сторінки цієї книги про жертви голодомору, репресій. Це не тільки вирок тоталітарному минулому, а й віра в силу духу українського народу.

Безумовно, таку книгу спромоглася написати тільки смілива, талановита людина. Книга від початку до кінця написана гострим стилем.
У одних може викликати захват прозріння, у інших " гнів обурення, у третіх - шок від розкритих таємниць. Але є в книги головне ~ вона нікого не залишає байдужим.

Олександр Нездоля не має ностальгії .за минулим. Він вважає: у кожній епосі радянській та пострадянській - було щось добре й щось погане. Тому й аналізує минуле, щоб не робити помилок у майбутньому. І ми повинні пам'ятати, що історію пишуть люди, ми самі, і якою вона буде, гарною або поганою, залежить тільки від нас.

Закінчилась презентація зверненням до присутніх вірити в краще майбутнє України, а для цього стільки один спосіб: стати сильними!

Всі присутні на цьому заході отримали від автора примірник цієї книги з автографом О. Нездолі.

Районна бібліотека для дорослих висловлює глибоку та щиру подяку автору книги О.Нездолі за цікаву захоплюючу розповідь та подаровані книги для сільських бібліотек району.

А.ДЕГАЛЕНКО

Методист Мар'їнської ЦРБ.
Категория: СМИ | Просмотров: 2261 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0