Нездоля Александр Иванович
Главная » 2011 » Октябрь » 2 » "Так, історична наука повна протиріч." - Ю.І.Сєдих, Академік, доктор філософії, професор.
20:32
"Так, історична наука повна протиріч." - Ю.І.Сєдих, Академік, доктор філософії, професор.
Так, історична наука повна протиріч. Те, що вчора було білим, сьогодні, на догоду влади імущих, називають чорним і навпаки. Але історія не вулична дівка, яку крутять на усі боки й не набір окремих фактів, якими можна маніпулювати. Вона карає тих, хто не бере уроки з минулого й завжди кусає за п'яти тих, хто її забуває.

Треба частіше заглядати у минуле аби усвідомити сучасне. І ми повинні пам'ятати, що історію пишуть люди, ми самі, і яка вона буде, гарною або поганою, залежить тільки від нас.

Високої оцінки книга заслуговує саме тому, що автор гранично об'єктивно й чесно, з позиції патріота-українця, виклав події минулих десятиліть, які актуальні й у наш час. Він відкрив специфіку роботи органів держбезпеки, розвідки й контррозвідки, дозволив заглянути в глибини, образно кажучи, нижче ватерлінії айсберга силових структур. Це й цікаво й доступно для пізнання.

Тема «Влада й силові структури» досить складна й делікатна, вона вимагає вдумливого дослідження. Спасибі авторові книги, що він наважився до неї доторкнувся і дав неупереджену об’єктивну оцінку подіям минулого. Він ніби закликає нас глибше проаналізувати минуле аби не повторювати похибки у майбутньому Безперечно влада без сили приречена, як і сила без влади. Вони нерозривні, як близнюки брати, а, вірніше, сестри. І дуже важливо знати, чия влада, чиї інтереси вона представляє, якій владі ми маємо віддавати свої сили й свої серця..

Читаючи книгу боляче усвідомлювати історію України минулого XX сторіччя, скільки сил віддано запеклій боротьбі за владу, які жертви приніс наш народ, скільки погублене молодих життів заради примарного світлого майбутнього, якого на жаль не було ні у жодного покоління людей — революції, війни, репресії, голодування, Афганістан, Чорнобиль.

Так, багато в літопису України було трагічних але й героїчних сторінок, проте тяжкі випробування не зломили наш народ. Він спромігся збудувати власну незалежну європейську державу і від нас залежить її подальша доля.

Переконаний, що в Україні є справжні патріоти, які вболівають за майбутнє країни і зроблять все від них залежне аби сподівання на краще життя нащадків здійснилися.

Ми щиро дякуємо авторові за його працю та чекаємо нових книг, потрібних нашому суспільству.

Ю.І.Сєдих

Академік, доктор філософії, професор Голова Асоціації «Міжнародне співробітництво» НСЖУ
Категория: Разное | Просмотров: 2129 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0